Αναγνώστες

Τετάρτη 16 Ιουνίου 2010

"Με κρίση πανικού η Μαριέτα Χρουσαλά στο νοσοκομείο"

"Δεν άντεξε την πίεση όλων αυτών των ημερών και τελικά η Μαριέτα Χρουσαλά μεταφέρθηκε αργά χθες το βράδυ στο νοσοκομείο ΜΕΤΡΟΠΟΛΙΤΑΝ. Σύμφωνα με πληροφορίες η πρώην παρουσιάστρια είχε πάθει κρίση πανικού, έτρεμε, μιλούσε με ιδιαίτερη δυσκολία και είχε παραλυτικά συμπτώματα στα άκρα. Οι στενοί συγγενείς της αλλά και οι συγγενείς του γαμπρού τρομοκρατήθηκαν από την εικόνα της Μαριέτας Χρουσαλά και αποφάσισαν αμέσως να την μεταφέρουν στο...


Μια ιστορία για Πελέ και Βραζιλία

Η Βραζιλία είχε ταξιδέψει στα γήπεδα της Σουηδίας ως ένα από τα φαβορί (όπως πάντα) για την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Ουσιαστικά η χώρα είχε συνέλθει από το σοκ του δικού της κυπέλλου που είχε χάσει στο σπίτι της από την Ουρουγουάη, το 1950 (είχαν άλλωστε πετάξει και τις... γρουσούζικες άσπρες φανέλες που είχαν φορέσει τότε οι παίκτες στο ματς που είχε τον χαρακτήρα τελικού) αλλά όλοι κρατούσαν χαμηλούς τόνους.

Η πορεία στον όμιλο δεν είχε εμπόδια (με εξαίρεση το 0-0 με την Αγγλία) ενώ στον ημιτελικό και στον τελικό τόσο η Γαλλία όσο και η Σουηδία δέχτηκαν από πέντε γκολ! Ο πρώτος θρίαμβος της "Σελεσαο" ήταν γεγονός και για πολλούς το κρίσιμο παιχνίδι που έκρινε την μετέπειτα πορεία των Νοτιοαμερικάνων ήταν ο προημιτελικός με την Ουαλία. Είχε συμπληρωθεί ήδη μια ώρα αγώνα και στο αποτέλεσμα ήταν στο 0-0 με τα…φαντάσματα να αρχίσουν να πλανώνται πάνω από το "Ούλεβι" του Γκέτεμποργκ.

Ένας πιτσιρικάς που δεν είχε κλείσει ακόμα τα 18 χρόνια, δέχτηκε στο 66’ μια μπαλιά. Έκανε άψογο κοντρόλ, πέρασε την μπάλα πάνω από τον αποσβολωμένο Ουαλό αμυντικό και "εκτέλεσε" τον Τζάκ Κέσλεϊ δίνοντας στη Βραζιλία τη νίκη πρόκριση.

Ο νεαρός της Σάντος δεν ήταν άλλο από τον Πελέ, ο οποίος λίγους μήνες πριν όταν είχε επιλεχθεί από τον ομοσπονδιακό τεχνικό Βιθέντε Φέολα δεν είχε καν... φανέλα. Ο μεγάλος αυτός προπονητής, που έβλεπε όλους τους παίκτες το ίδιο, έβαλε τα νούμερα σε κληρωτίδα και ο μικρός ήταν τυχερός καθώς πέτυχε το "10" προς απογοήτευση αρκετών συμπαικτών του, που επίσης το ήθελαν. Όπως μπορεί να καταλάβει εύκολα κανείς, από τότε δεν το... ξανάβγαλε και καθιερώθηκε ως το μεγαλύτερο "Δεκάρι" του παγκόσμιου ποδοσφαίρου.

Στο παιχνίδι με τη Σοβιετική Ένωση, που έκρινε και την πρώτη θέση του ομίλου στην πρώτη φάση (η Βραζιλία νίκησε με 2-0 με δύο γκολ του Βαβά) ο Πελέ έφαγε πολλές κλωτσιές (δεν υπήρχαν φυσικά κάρτες) σε σημείο που μόλις τελείωσε το παιχνίδι, σχεδόν τον είχαν πιάσει τα κλάματα από την απογοήτευση αφού δεν είχε καταφέρει να κάνει καν αισθητή την παρουσία του.

"Κόουτς θα φύγω, θα γυρίσω στη Βραζιλία, αφού δεν μπορώ να προσφέρω στην ομάδα", είπε ο νεαρός στον Φέολα, αλλά ο αρχηγός της αποστολής, Πάουλο Μασάδο, προσπάθησε να τον μεταπείσει. Ο νεαρός ήταν ανένδοτος, αλλά ο μασέρ της ομάδας Μάριο Αμέρικο, που ήταν ο άνθρωπος που λάτρευαν όλοι, τον έπιασε και τον έπεισε να αλλάξει γνώμη.

Στον τελικό με τη Σουηδία πέτυχε δύο γκολ, "κλείνοντας" μάλιστα με το δεύτερο το παιχνίδι (δεν έγινε καν σέντρα) και στη συνέχεια ξέσπασε σε λυγμούς στην αγκαλιά του πιο ψύχραιμου Βραζιλιάνου τερματοφύλακα, του Γκίλμαρ. Ο Αμέρικο την ίδια στιγμή είχε νέα αποστολή και με βουτιά που θα ζήλευε κάθε τερματοφύλακας μπλόκαρε τον Γάλλο ρέφερι Μόρις Γκίγκ και του απέσπασε τη μπάλα του τελικού. Ήταν το καλύτερο ενθύμιο.

Ονδούρα-Χιλή 0-1

«Με το δεξί» μπήκε η Χιλή στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Νότιας Αφρικής. Η ομάδα του Μαρσέλο Μπιέλσα επιβλήθηκε της Ονδούρας με...
1-0, στο πλαίσιο της εναρκτήριας αναμέτρησης για τον 8ο όμιλο του Μουντιάλ, η οποία διεξήχθη στο «Μπομπέλα Στέιντιουμ» του Νέλσπρουιτ. Το «χρυσό» γκολ των Χιλιανών σημείωσε ο Μποσεζούρ στο 34΄

anagnostis

aytos pou zilevei me misos , kai katigorei anipostata einai o apotiximenos se ayti ti zoi , alla kai stin epomeni " Aristotelis pros Megalo Alexandro- 342 p.X"

oto

Χαμένοι στη μετάφραση

Άνοιξε ή όχι τελικά την πόρτα της εξόδου από την εθνική ομάδα ο Οτο Ρεχάγκελ; Αυτό είναι το ερώτημα που μας βασάνισε όλη τη μέρα σήμερα καθώς ο καθένας φαίνεται πως είχε μία διαφορετική ερμηνεία για την χθεσινή ομιλία που έκανε ο Γερμανός στους παίκτες του και η οποία προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις στο ελληνικό στρατόπεδο.

Ο Ρεχάγκελ φέρεται να είπε στους διεθνείς ότι “δεν ξέρω αν σε λίγες μέρες θα είμαστε μαζί” και αυτό ερμηνεύτηκε από πολλούς ως προάγγελος της αποχώρησής του από την τεχνική ηγεσία της ομάδας. Οι ποδοσφαιριστές, μέσω του Κώστα Κατσουράνη που είναι μία από τις ηγετικές φιγούρες στα αποδυτήρια της εθνικής, διέψευσαν ότι ειπώθηκε κάτι τέτοιο. Τί ισχύει τελικά;

Η αλήθεια είναι ότι δεν έχει και πολύ μεγάλη σημασία. Ίσως να δόθηκαν υπερβολικές διαστάσεις σε κάτι που είπε ο ομοσπονδιακός τεχνικός σε μια αποστροφή του λόγου του. Ίσως, χαμένοι στη μετάφραση (του Τοπαλίδη;), άλλοι παίκτες να κατάλαβαν ένα πράγμα και άλλοι κάτι άλλο. Η ουσία είναι ότι όλοι γνωρίζουμε ότι υπάρχει θέμα παραμονής του Ρεχάγκελ.

Υπήρχε πολύ πριν ξεκινήσει ακόμα το Μουντιάλ και είναι απολύτως λογικό αφού με το τέλος της διοργάνωσης λήγει και η συμφωνία του Γερμανού με την ΕΠΟ. Από εκεί και πέρα όμως είναι τελείως άκαιρο και άσκοπο να ανοίγει πάλι αυτή η κουβέντα τώρα. Στα μέσα του Παγκοσμίου Κυπέλλου κι ενόψει ενός τόσο κρίσιμου αγώνα όπως είναι αυτός της Πέμπτης με αντίπαλο τη Νιγηρία.

Ο Ρεχάγκελ δήλωσε παράλληλα σε γερμανικό τηλεοπτικό κανάλι ότι το αν θα συνεχίσει στην τεχνική ηγεσία της Ελλάδας θα εξαρτηθεί σε πολύ μεγάλη βαθμό από την πορεία της στο Μουντιάλ. Ήδη η διοργάνωση ξεκίνησε στραβά και προσωπικά θεωρώ, όπως έχω ξαναγράψει, ότι είναι αδύνατο να αλλάξει θεαματικά η αγωνιστική εικόνα της ομάδας στα επόμενα παιχνίδια.

Άσχετα με αυτό όμως νομίζω ότι παρά τα όσα έχει προσφέρει ο Ρεχάγκελ στην εθνική ομάδα όλα αυτά τα χρόνια και παρά την άριστη συνεργασία που έχει με την ποδοσφαιρική ομοσπονδία οι πιθανότητες που έχει να παραμείνει είναι λίγες. Πολλοί θεωρούν ότι έχει ολοκληρώσει τον κύκλο του σε αυτή αυτή την εθνική και μην ξεχνάμε ότι αποτελεί κοινό μυστικό ότι ήδη έχει βρεθεί και ο διάδοχός του: ο Φερνάντο Σάντος.

Λευκό ρύζι και διαβήτης


Ερευνα του πανεπιστημίου του Χαρβαρντ υποστηρίζει ότι η κατανάλωση λευκού ρυζιού αυξάνει τις πιθανότητες για εμφάνιση διαβήτη. Αυτό συμβαίνει διότι το εν λόγω ρύζι, σε αντίθεση με το καστανό και τα προϊόντα ολικής άλεσης, αυξάνει απότομα τα επίπεδα σακχάρου του αίματος.


Επάγγελμα πορνοστάρ

Πορνοστάρ διεθνούς ακτινοβολίας. Πορνοστάρ που «αναστατώνουν» το πανελλήνιο. Πορνοστάρ που επενδύουν σε πλαστικές προσμένοντας μεγάλα κέρδη. Πορνοστάρ που είναι έτοιμες για τα πάντα. Η βιτρίνα της έκθεσης Athens Erotica 2010 που έγινε την περασμένη βδομάδα στην Μεταμόρφωση , τα είχε όλα. Προπάντων ήταν αποκαλυπτική ως προς τα συμπεράσματα : Η ερωτική βιομηχανία στην Ελλάδα δείχνει να περνάει προς το παρόν αλώβητη από την οικονομική κρίση παρουσιάζοντας τάσεις παραπέρα ανάπτυξης. Τζούλια Αλεξανδράτου και Μαριάννα Ντούβλη αποδεικνύονται σε έναν «κινητήριο μοχλό» που επιχειρεί να σπάσει « ταμπού», να δημιουργήσει νέους ηθικούς κανόνες στο πλαίσιο της αγοράς και κυρίως επιχειρεί να βάλει στο χώρο και καινούρια τρανταχτά ονόματα της showbiz. Η κάμερα τουNewstime TV κατέγραψε προσκήνιο και παρασκήνιο της επίκαιρης βιομηχανίας του σεξ και επιχειρεί να μεταφέρει με «γυμνό» μάτι τις αιτίες άνθησης του κλάδου.


Γκέκας: "Όποιος είπε ότι ο Ρεχάγκελ δήλωσε ότι θα φύγει είναι βλάκας"


Ρώτησαν το Γκέκα να σχολιάσει τη φερόμενη δήλωση του Ο. Ρεχάγκελ, ότι θέλει να κερδίσουν οι παίκτες το παιχνίδι με τη Νιγηρία, για να κλείσει όμορφα ο κύκλος του στην Εθνική. Ο Γκέκας γέλασε και είπε ότι όποιος το μετέφερε αυτό είναι βλάκας!...

Άρνολντ Σβαρστενέγκερ

Aν προσέξετε καλά τα χαρακτηριστικά του θα διαπιστώσετε ότι μοιάζει με τον άνθρωπο που μεγάλωσε και έγινε μεγάλος και τρανός. Ο...




μικρός Άρνολντ Σβαρστενέγκερ στο πρόσωπο είναι ίδιος με τον σημερινό.

«Μία νέα 11η Σεπτεµβρίου...»


«Με τον ίδιο τρόπο που η αντίληψή µας για τα ευάλωτα σηµεία µας και η εξωτερική πολιτική µας διαµορφώθηκαν σε µεγάλο βαθµό από την 11η Σεπτεµβρίου, πιστεύω ότι αυτή η καταστροφή θα διαµορφώσει για πολλά χρόνια το πώς σκεπτόµαστε για το περιβάλλον και την ενέργεια», δήλωσε ο Οµπάµα σε συνέντευξή του στον αµερικανικό ιστότοπο Ρolitico. Ο αµερικανός πρόεδρος έφτασε χθες στο Μισισίπι κατά την τέταρτη επίσκεψή του στην περιοχή της καταστροφής, ενώ θα επισκεφθεί επίσης την Αλαµπάµα και τη Φλόριντα. Ως τώρα είχε επισκεφθεί τρεις φορές τη Λουιζιάνα. Απόψε, αφού επιστρέψει από τον Κόλπο του Μεξικού, πρόκειται να απευθυνθεί από τηλεοράσεως στον αµερικανικό λαό από το Οβάλ Γραφείο για να παρουσιάσει τα επόµενα µέτρα της κυβέρνησής του για την αντιµετώπιση της πετρελαιοκηλίδας. Στη συνέντευξή του στο Ρolitico, ο Οµπάµα δεσµεύτηκε ότι θα προχωρήσει «τολµηρά προς µια κατεύθυνση που θα µας δώσει τελικά το είδος της προσανατολισµένης προς το µέλλον ενεργειακής πολιτικής που χρειαζόµαστε τόσο ζωτι-κά και που τόσο καιρό έλειπε. Μία απότις µεγαλύτερες προκλήσεις της ηγεσίας είναι για µένα να εξασφαλίσω ότι θα αντλήσουµε από την καταστροφή τα κατάλληλα διδάγµατα». Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε εξάλλου χθες πως ο Οµπάµα θα δώσει εντολή στην ΒΡ να δηµιουργήσει ένα µεγάλο ταµείο για την αποζηµίωση των θυµάτων της καταστροφής. Το Ασοσιέιτεντ Πρες σχολιάζει πως, µε την επιτόπια επίσκεψη του προέδρου, την οµιλία του από το Οβάλ Γραφείο και τη χρήση της προεδρικής ισχύος για την απόσπαση παραχωρήσεων από την ΒΡ, η αµερικανική προεδρία χρησιµοποιεί όλα τα εργαλεία που έχει στη διάθεσή της για να εµφανίσει τον Οµπάµα ως πραγµατικό ηγέτη ο οποίος έχει επιληφθεί της καταστροφής.

Στο µεταξύ, ενώ συµπληρώνονται σήµερα 57 ηµέρες από την έκρηξη στην πετρελαϊκή εξέδρα Deepwater Ηorizon (βυθίστηκε 2 ηµέρες αργότερα), η ΒΡ ανακοίνωσε πως το κόστος της αντιµετώπισης της καταστροφής έχει φτάσει για την εταιρεία το 1,6 δισ. δολάρια, ποσό στο οποίο περιλαµβάνονται νέες δωρεές ύψους 25 εκατ. δολαρίων προς τη Φλόριντα, την Αλαµπάµα και το Μισισίπι. Η τιµή των µετοχών της έκλεισε καταγράφοντας πτώση 9,30%. Η εταιρεία ανακοίνωσε ωστόσο ότι µπορεί να αυξήσει τον όγκο του πετρελαίου που συλλέγει από τη διαρροή, από 15.000 βαρέλια σήµερα, σε 40.000 µε 53.000 βαρέλια ως το τέλος του µήνα...

Συγγνώμη για τη "ματωμένη Κυριακή", έστω και καθυστερημένα

"Χρειάστηκαν 12 χρόνια, 200.000 λίρες και οι μαρτυρίες 2.500 ατόμων για να πέσει φως σε μία από τις μελανότερες σελίδες της σύγχρονης βρετανικής ιστορίας", όπως μας πληροφορεί το ρεπορτάζ. Το πόρισμα της έρευνας που ξεκίνησε το 1998, επί πρωθυπουργίας Τόνυ Μπλερ, και παραδόθηκε σήμερα (μετά από 12 ολόκληρα χρόνια) είναι το πρώτο που επιρρίπτει ευθύνες στο στρατό- είχε προηγηθεί μια πρώτη "έρευνα" που υποστήριζε ότι οι στρατιώτες που πυροβόλησαν βρίσκονταν σε άμυνα- για τους θανάτους της γνωστής "ματωμένης Κυριακής" στη Β. Ιρλανδία και ανοίγει το δρόμο για την απονομή ευθυνών σε συγκεκριμένα πρόσωπα του βρετανικού στρατού. Καλό είναι να αποδίδεται δικαιοσύνη έστω και καθυστερημένα, για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νεότεροι...

Στάσεις εργασίας και απεργία στην ΕΡΤ εν μέσω Μουντιάλ

"Παρά τις συνεχείς παρεμβάσεις της ΕΣΗΕΑ, της ΠΟΕΣΥ και των άλλων Ενώσεων Συντακτών, συνεχίζονται αντικρουόμενες «διαρροές» από συναρμόδιους υπουργούς, η Κυβέρνηση αποφεύγει να αναλάβει τις ευθύνες της, ενώ ο καθ’ ύλην αρμόδιος υπουργός κ. Π. Γερουλάνος αποφεύγει να ενημερώσει τους συνδικαλιστικούς φορείς", σημειώνει στην ανακοίνωσή της η ΕΣΗΕΑ και καλεί τους δημοσιογράφους της ΕΡΤ:

Την Τετάρτη, 16 Ιουνίου 2010, σε 4ωρη στάση εργασίας από τις 8 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι
Τη Δευτέρα, 21 Ιουνίου 2010, σε 4ωρη στάση εργασίας 8.00-12.00 και 2ωρη στάση 19.00- 21.00.
Την Τρίτη, 22 Ιουνίου 2010, σε 4ωρη στάση 8.00- 12.00 και 2ωρη στάση 19.00- 21.00
Την Τετάρτη, 23 Ιουνίου 2010, σε 24ωρη απεργία από τις 06.00 π.μ. έως τις 06.00 π.μ. της Πέμπτης 24 Ιουνίου 2010.

Τέλος, σε 48ωρη απεργία τη Δευτέρα 28 και Τρίτη 29 Ιουνίου 2010 από τις 06.00 π.μ. έως τις 06.00 π.μ. της Τετάρτης 30 Ιουνίου 2010.

O Oσκαρ Ακόστα διαιτητητής στο Ελλάδα-Νιγηρία


Δικηγόρος στο επάγγελμα και με... οικογενειακές καταβολές στη διαιτησία (πατέρας και αδελφός επίσης διαιτητές), ο Ακόστα πρωτοσφύριξε το 1992, σε έναν αγώνα των Μιλιονάριος με την Ιντεπεντιέντε Σάντα Φε. Η ανέλιξή του ήταν πάντως αρκετά γρήγορη, αφού μόλις τρία χρόνια αργότερα έγινε διεθνής, παίρνοντας το «βάπτισμα του πυρός» στην αναμέτρηση μεταξύ της Παραγουάης και της Βενεζουέλας, για το "Κόπα Αμέρικα".

Ο Ακόστα είχε παρουσία και στα Παγκόσμια Κύπελλα το 2002 και το 2006, με τις αποφάσεις του να προκαλούν πάντως αντιδράσεις σε κάποιες περιπτώσεις, χαρακτηριστικότερη των οποίων στον αγώνα Ολλανδία-Ακτή Ελεφαντοστού (2-1). Αναλυτικά, το 2002 σφύριξε στις αναμετρήσεις Νότια Κορέα-Πολωνία 2-0 (φάση ομίλων), Τουρκία-Κίνα 3-0 (φάση ομίλων) και Σενεγάλη-Τουρκία 0-1 (προημιτελική φάση). Το 2006 ορίστηκε μόνο σε ένα παιχνίδι, εκείνο μεταξύ των "οράνιε" και της Ακτής Ελεφαντοστού (φάση ομίλων). Η κακή διαιτησία του εξόργισε τους Ολλανδούς, γι αυτό και ο Ακόστα τιμωρήθηκε σιωπηρά για το υπόλοιπο της διοργάνωσης.

Στην προκριματική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Νότιας Αφρικής διηύθυνε τις ακόλουθες αναμετρήσεις, στη ζώνη της Νοτίου Αμερικής: Χιλή-Περού 2-0, Χιλή-Παραγουάη 0-3, Βραζιλία-Αργεντινή 0-0, Ουρουγουάη-Εκουαδόρ 0-0, Χιλή-Αργεντινή 1-0, Βραζιλία-Παραγουάη 2-1, Αργεντινή-Βραζιλία 1-3.

ΑΝΕΚΔΟΤΟ

Η Δίκη Είχε Ξεκινήσει.


Η δίκη είχε ξεκινήσει. Ένας πολύ ανθυγιεινός τύπος δικαζόταν και ο
δικαστής απευθυνόμενος σ αυτόν λέει:
-Κατηγορείσαι ότι σκότωσες μια δασκάλα με ένα αλυσοπρίονο...
-Παλιοψεύτη ! Ακούγεται μια φωνή από το βάθος της αίθουσας του δικαστηρίου.
-Ησυχία στο ακροατήριο, φωνάζει ο δικαστής, και κοιτάζει πάλι τον
κατηγορούμενο λέγοντας του:
-Κατηγορείσαι επίσης, ότι σκότωσες το παιδί που μοιράζει τις εφημερίδες με
ένα φτυάρι...
-Παλιομίζερε ! Ακούγεται η ίδια φωνή από το βάθος της αίθουσας του
δικαστηρίου.
-Είπα ησυχία ! Φωνάζει ο δικαστής, κοιτάζει πάλι τον κατηγορούμενο και του
λέει:
-Κατηγορείσαι επίσης, ότι σκότωσες και ένα ταχυδρόμο με ένα ηλεκτρικό
τρυπάνι...
-Εγωιστικό γαϊδούρι ! Ξεφωνίζει ο ίδιος τύπος.
-Τι ξεσπάσματα είναι αυτά κύριε μου; Ρωτά ο δικαστής.
-Κύριε Δικαστά, είμαι γείτονας του κατηγορούμενου 10 χρόνια τώρα, και
ξέρετε...
...ποτέ δε μου δάνεισε ένα εργαλείο όταν το χρειαζόμουν

Τουλάχιστον 10 νεκροί από σύγκρουση τρένων στο Μεξικό

Η σύγκρουση σημειώθηκε μετά από λάθος αλλαγή γραμμής τις πρώτες πρωινές ώρες στην δυτική πολιτεία Σιναόλα.

" Κάποιος δεν έκανε σωστά την αλλαγή των γραμμών", δήλωσε ο Μαρτίν Γκαστελάμ, εκπρόσωπος του γραφείου της εισαγγελίας της Σιναόλα.

"Δέκα άνθρωποι σκοτώθηκαν. Η πλειοψηφία τους ήταν μετανάστες χωρίς ταξιδιωτικά έγγραφα. Τραυματίστηκε επίσης και ο μηχανοδηγός του τρένου. Ακόμα πέντε άνθρωποι έχουν τραυματιστεί", ανακοίνωσε ο Γκαστελάμ.

Το ένα από τα τρένα μετέφερε τόννους καλαμποκιού το οποίο διασκορπίστηκε σε όλο τον χώρο του δυστυχήματος."Ακόμα συνεχίζονται οι έρευνες για να διαπιστωθεί εάν υπάρχουν άτομα θαμμένα κάτω από το καλαμπόκι", πρόσθεσε ο ίδιος.

H Bραζιλία τη νίκη, η Βόρεια Κορέα το χειροκρότημα


Επειτα από ένα αναγνωριστικό πρώτο πεντάλεπτο, η Βραζιλία δοκίμασε δύο μακρινά σουτ με Ελάνο και Ρομπίνιο, τα οποία κατέληξαν μακριά από την εστία. Οι Βραζιλιάνοι γίνονταν εύκολα αποδέκτες της μπάλας, αλλά μετά το πρώτο δεκάλεπτο σταδιακά οι Κορεάτες κέρδιζαν μέτρα και αυτοπεποίθηση, δείχνοντας τακτική προσήλωση και... θράσος! Ο Γιονγκ Τάε-Σε στο 10` έκανε το πρώτο σουτ, το οποίο μπλόκαρε ο Σέζαρ. Ενα ακόμα σουτ από τον Κιόκ στο 17` δεν ανησύχησε τον Σέζαρ, ωστόσο έδειξε ότι, αν και οι Βραζιλιάνοι είχαν την κατοχή, οι Κορεάτες δεν ήταν διατεθειμένοι να κλειστούν. Η πρώτη ουσιαστικά επικίνδυνη στιγμή της Βραζιλίας δημιουργήθηκε με τον Ρομπίνιο στο 21`, ο οποίος πλάσαρε από καλή θέση, αλλά η προσπάθειά του ήταν αδύναμη και ο Ρι Μιόνγκ-Γκουκ μπλόκαρε σταθερά.

Ο Βορειοκορεάτης τερματοφύλακας έδιωξε σε κόρνερ και το καλό σουτ του Μαϊκόν στο 27`, αλλά η Κορέα... αντεπιτέθηκε ξανά, έχοντας στο 32` ένα σουτ με τον Χονγκ Γιονγκ- Γιο έπειτα από εκτέλεση κόρνερ, το οποίο όμως δεν ανησύχησε τον Σέζαρ. Ο Ρι Κβανγκ Τσον στο 35` πήρε... την μπουκιά από το στόμα του Φαμπιάνο και η Κορέα κράτησε το μηδέν μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου, με την Σελεσάο ουσιαστικά να μην έχει ούτε μία "κλασσική" ευκαιρία.

Η Βραζιλία μπήκε δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο, ενέτεινε την πίεση της και έδειξε αποφασισμένη να "καθαρίσει" το ματς. Η απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μπαστός στο 51` πέρασε λίγο άουτ, ενώ την ίδια εξέλιξη είχε και το δυνατό σουτ του Ρομπίνιο δύο λεπτά αργότερα. Στο 55` όμως ο Μαϊκόν δεν λάθεψε. Ο δεξιός μπακ της Ιντερ, σε μία από τις συχνές προωθήσεις του, πήρε την μπάλα από τον Ελάνο στα δεξιά της περιοχής και ενώ όλοι περίμεναν σέντρα, εκείνος έπιασε ένα εκπληκτικό σουτ και αιφνιδίασε τον Ρι Μιονγκ Γκουκ, ο οποίος δέχτηκε το γκολ στην κλειστή του γωνία. Το τέρμα πανηγυριστικε δεόντως και απελευθέρωσε τη Βραζιλία, η οποία συνέχισε τον επιθετικό της μονόλογο. Επειτα από μια ωραία αντεπίθεση, ο Λούις Φαμπιάνο έγινε αποδέκτης της μπάλας στην περιοχή και έπιασε έναν "κεραυνό" με το αριστερό, με την μπάλα να φεύγει άουτ. Στο 71`, από τη "μαγική" μπαλιά του Ρομπίνιο ο Ελάνο με πλασέ στην κίνηση έγραψε το 2-0, "σφραγίζοντας" ουσιαστικά τη νίκη της Σελεσάο και αμέσως έδωσε τη θέση του στον Ντάνιελ Αλβες.

Το δεύτερο γκολ ουσιαστικά εξαφάνισε και την παραμικρή αμφιβολία για τους Βραζιλιάνους, οι οποίοι κατέβασαν στροφές. Ο Ντούνγκα πέρασε στο 78` τον Νιλμάρ στη θέση του Κακά και στο 84` τον Ραμίρες στη θέση του Μέλο. Ενδεικτικό της... χαλαρότητας το γεγονός ότι η πρώτη κίτρινη κάρτα του παιχνιδιού βγήκε λίγο πριν τη λήξη στον νεοεισελθόντα Ραμίρεζ. Η Κορέα όμως δεν είχε πει την τελευταία της λέξη. Στο 86` ο Ζουάν πρόλαβε την τελευταία στιγμή τον Γιονγκ αλλά στο 90`, ο Τζι Γιουν-Ναμ μετά από έξυπνη εκτέλεση φάουλ του Γιονγκ "τρύπησε" την άμυνα της Σελεσάο και με ψύχραιμη εκτέλεση έκανε το 2-1! Στο επόμενο λεπτό το μακρινό σουτ του Γιονγκ πέρασε άουτ και η Βραζιλία δεν ανησύχησε ξανά μέχρι τη λήξη.

ΒΡΑΖΙΛΙΑ (Κάρλος Ντούνγκα): Ζούλιο Σέζαρ, Μαϊκόν, Λούσιο, Ζουάν, Μπάστος, Φελίπε Μέλο (84΄ Ραμίρες), Ζιλμπέρτο Σίλβα, Ελάνο (73΄ Ντάνι Αλβες), Κακά (78΄ Νιλμάρ), Ρομπίνιο, Λουίς Φαμπιάνο

ΒΟΡΕΙΑ ΚΟΡΕΑ (Κιμ Γιονγκ-χουν):
Ρι Μιόνγκ-γκουκ, Ρι Κβανγκ-τσον, Τσα Τζονγκ-χιοκ, Πακ Τσολ-τζιν, Ρι Τζουν-ιλ, Τζι Γιουν-ναμ, Μουν Ιν-γκουκ (80΄ Κιμ Κουμ-ιλ), Αν Γιονγκ-χακ, Πακ Ναμ-τσολ, Χονγκ Γιονγκ-τζο, Τζονγκ Ταε-σε

Στα μάτια της αγελάδας έβλεπε μία όμορφη γυναίκα!

Ένας 18χρονος στην Ινδονησία, ερωτεύτηκε μια αγελάδα και είπε να..ολοκληρώσουν τη σχέση τους. Ο νεαρός πιάστηκε πάνω στην..ερωτική πράξη από έναν γείτονα του, ο οποίος και τον ανέφερε στις τοπικές αρχές.

Ο 18χρονος Gusti Ngurah Alit είπε πως εκείνη τη στιγμή δεν έβλεπε μια αγελάδα, αλλά μια πολύ όμορφη γυναίκα: « Με φώναξε με το όνομα μου και με γοήτευσε και έτσι αποφάσισα να κάνω έρωτα μαζί της».

Ο Gusti όμως μάλλον πλήρωσε ακριβά τον έρωτα του αφού του επεβλήθη πρόστιμο 2000 παλιών νομισμάτων, ενώ ο αρχηγός του χωριού αποζημίωσε τον ιδιοκτήτη της αγελάδας με 545 δολάρια.

Η άτυχη της υπόθεσης ήταν μάλλον η αγελάδα, αφού χρειάστηκε να την πνίξουν στη θάλασσα ώστε να γλυτώσει το χωριό την κακοτυχία. Αντίθετα, ο επίδοξος εραστής την γλύτωσε με ένα.. «μπανάκι» εξαγνισμού.