Αναγνώστες

Τρίτη 15 Ιουνίου 2010

Το μεγαλύτερο νόσμισμα στον κόσμο

Το μεγαλύτερο χρυσό νόμισμα,στον κόσμο, ένα καναδικό νόμισμα διαμέτρου 53 εκατοστών και βάρους 100 κιλών, θα βγει σε δημοπρασία στη Βιένη στις 25 Ιουνίου.

Η τιμή εκκίνησης αυτού του χρυσού νομίσματος θα είναι μεγαλύτερη από την πραγματική του αξία που φτάνει το ένα εκατομμύριο καναδικά δολάρια, περίπου 800.000 ευρώ, διευκρινίζει ο οίκος δημοπρασίας.

Το χρυσό νόμισμα, που έχει συμπεριληφθεί στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες, κατασκευάστηκε το 2007 και απεικονίζει στη μία πλευρά του την βασίλισσα Ελισάβετ Β\' της Αγγλίας και στην άλλη τρία φύλλα σφένδαμου.

Το νόμισμα ανήκε σε αυστριακή εταιρεία, που πρόσφατα κήρυξε πτώχευση.

Το σπίτι με τα 43 μπάνια και 65 τζάκια!

Μπορεί να βρίσκεται σε μία φτωχική πόλη του Νότου, το Άσβιλ, ωστόσο, το μέγαρο Biltmore είναι το μεγαλύτερο σπίτι των ΗΠΑ. Πόσο μεγάλο αναρωτιέστε; Φανταστείτε ότι για να το επισκεφθείτε πρέπει να αφιερώσετε τουλάχιστον μία ημέρα!

Το σπίτι, στα πρότυπα του ανακτόρου των Βερσαλλιών, χτίστηκε το 1895 ως εξοχική κατοικία του George Vanderbilt, μέλους μιας από τις πλουσιότερες οικογένειες της χώρας, η οποία κατασκεύασε και το σιδηροδρομικό δίκτυο της Αμερικής.

Οι λεπτομέρειες για την έκταση του μεγάρου είναι πραγματικά συγκλονιστικές: είναι κτισμένο σε έκταση 48.000 στρεμμάτων, με εκπληκτικούς κήπους, αμπέλια, οινοποιεία, στάβλους και... ξενώνες.

Κι αν δεν σας έφτασε αυτό, τότε να σας πούμε ότι στους 3 ορόφους του μεγάρου υπάρχουν 284 δωμάτια, 43 μπάνια και 65 τζάκια, όλα αναγεννησιακού στυλ!

Ούτε αυτό σας έφτασε;

Τότε μάλλον θα πρέπει να δείτε τα τουλάχιστον 25.000 έπιπλα που υπάρχουν μέσα στο Biltmore, χωρίς να υπολογίζονται τα έργα τέχνης και οι αντίκες όπως το σκάκι του Ναπολέοντα!

Αν σας περισσεύουν χρήματα, το παλατάκι είναι εδώ και δεκαετίες ανοικτό για το κοινό και, μάλιστα, είναι μία από τις πλέον προσοδοφόρες τουριστικές ατραξιόν της περιοχής.

Νέα πορεία 4.000 Ηρακλειδέων στο κέντρο της Θεσσαλονίκης


Πάνω από 4.000 Hρακλειδείς διαδήλωσαν, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και με τελικό προορισμό το (πρώην) Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης, ζητώντας τη δικαίωση της ομάδας τους.
Αύριο στις 14.30, οι Ηρακλειδείς έχουν νέο ραντεβού στο Ιβανώφει, την ώρα που θα δικάζεται η έφεση του Ηρακλή στην Αθήνα .

Βραζιλία – Β. Κορέα

Βραζιλία – Β. Κορέα ημίχρονο 0-0

Michael Jackson: Ο πατέρας του προκαλεί ένα χρόνο μετά

Σε λίγες ημέρες συμπληρώνεται ένας χρόνος από το θάνατο, του βασιλιά της pop, Michael Jackson και ο πατέρας του Joeσυνεχίζει να προκαλεί με τις δηλώσεις του.

Κατηγορεί τη γυναίκα του και μητέρα του Michael για το θάνατο του γιου τους και της προσάπτει ότι αρνήθηκε, να αναγκάσει τον Michael να ζητήσει βοήθεια για τον εθισμό του στα φάρμακα.

«Ήθελα η Katherine να πάει και να τον βοηθήσει να βρει το κέφι του. Εκείνη δεν ήθελε, επειδή φοβόταν ότι θα εισβάλει στην ιδιωτική του ζωή», λέει ο Joe και υποστηρίζει, οτι τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά εάν η Katherine είχε κάνει αυτό που της είχε πει.

«Διαφωνήσαμε για το θέμα αρκετές φορές. Της έλεγα, Katherine, αν δεν πας να τον δεις, δεν θα είναι κοντά μας για πολύ. Έδειχνε περίεργος και αδύναμος. Της είπα, αυτό δεν θα είχε συμβεί αν ήσουν μαζί του για λίγο, γιατί τότε θα ήταν πιο χαλαρός. Αν ήσουν μαζί του, τα πράγματα θα ήταν πολύ καλύτερα. Τώρα, χάσαμε το γιο μας» προκαλεί ο πατέρας του διάσημου τραγουδιστή.

Ο δικηγόρος της Katherine Jackson απάντησε πως οι ισχυρισμοί του είναι εξωφρενικοί και πως με μια δήλωσή του όλος ο κόσμος κατάλαβε τη στενή σχέση που είχε ο Michael με τη μητέρα του, καθώς και τι άνθρωπος είναι ο Joe Jackson.

Ο Michael Jackson στη διαθήκη του, δεν άφησε τίποτα στον πατέρα του, ενώ το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας του το άφησε στη μητέρα του, η οποία φροντίζει τα τρία παιδιά του.

Η Καλομοίρα και το φιλί με το Σάκη Ρουβά

Η Καλομοίρα στην 7η απονομή των μουσικών βραβείων MAD, ανέβηκε στην σκηνή μαζί με τον Νίκο Μουτσινά, προκειμένου οι δυο τους να βραβεύσουν το καλύτερο ντουέτο.

Νικητές ήταν η Τάμτα και ο Σάκης Ρουβάς για το τραγούδι «Θάρρος ή Αλήθεια». Όταν λοιπόν η Καλομοίρα πήγε να χαιρετήσει τον Σάκη, του έδωσε ένα φιλί στο… στόμα!

Η ίδια σχολίασε το περιστατικό και χαρακτηριστικά είπε: «Τον πάτησα με το τακούνι και τον κράτησα δυνατά. Πήγα να τον φιλήσω σταυρωτά και έγινε αυτό. Και λέω τι ντροπή, τι θα νομίζει για μένα; Αισθάνθηκα άβολα, γιατί τον πάτησα πολύ. Μπήκε μέσα στο παπούτσι του το τακούνι μου. Δεν το πιστεύω πάντως. Βλέπω τη φωτογραφία που κυκλοφορεί από χθες και ακόμα δεν το πιστεύω, έγινε τόσο γρήγορα».

Βραζιλία – Β. Κορέα


Βραζιλία – Β. Κορέα 0-0 32 λεπτό

Παγκόσμια Ημέρα Γονιμότητας

Η 15η Ιουνίου έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα Γονιμότητας, με πρωτοβουλία της Assisted Conception Taskforce (ACT) και αποτελεί μέρα ενημέρωσης για την υπογονιμότητα των ζευγαριών.

Παγκοσμίως, 90 εκατομμύρια ζευγάρια αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα σύλληψης. Το 85% από τα ζευγάρια αυτά (77 εκατομμύρια), δεν αναζητούν ποτέ βοήθεια για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Από τα 13 εκατομμύρια ζευγάρια που αναζητούν ιατρική βοήθεια, ποσοστό μικρότερο από το 42%, θα αρχίσει τελικά θεραπεία. Έτσι, λοιπόν, από όλα τα ζευγάρια που αντιμετωπίζουν το πρόβλημα, μόνο το 6% έχουν την ιατρική βοήθεια που απαιτείται.

Τα ανωτέρω επιδημιολογικά στοιχεία, τα οποία αναδεικνύουν μία δυσάρεστη πραγματικότητα, οδήγησαν ειδικούς σε θέματα αναπαραγωγής απ' όλο τον κόσμο να συνασπισθούν και να αναλάβουν δράση, στοχεύοντας στη σωστή ενημέρωση των ζευγαριών που αντιμετωπίζουν προβλήματα υπογονιμότητας. Η ανεξάρτητη αυτή διεθνής πρωτοβουλία, ονομάστηκε ACT και εξαπλώνεται σε όλο τον κόσμο με την ίδρυση κατά τόπους παραρτημάτων.

Στην Ελλάδα, καταξιωμένοι επιστήμονες, γνωρίζοντας ότι τα περίπου 300.000 υπογόνιμα ζευγάρια της χώρας μας και ο ευρύτερος κοινωνικός τους περίγυρος έχουν ανάγκη υπεύθυνης ενημέρωσης και καθοδήγησης, προχώρησαν στη δημιουργία της ACT HELLAS. Η Ελλάδα είναι η 20η χώρα στο κόσμο που συμμετέχει στη δράση της ACT International.

Έχουν περάσει σχεδόν 30 χρόνια από τότε που γεννήθηκε στη Βρετανία το πρώτο «παιδί του σωλήνα», η Λουίζ Μπράουν... Από εκείνη τη στιγμή ως σήμερα έχουν γεννηθεί πάνω από 1.500.000 παιδιά σ' όλο τον κόσμο χάρη στην υποβοηθούμενη αναπαραγωγή.

Η χειρότερη μαμά του κόσμου

Η 50χρονη Σάρα δεν έχει το θεό της. Αφού έκανε μπότοξ στην 15χρονη κόρη της, τώρα μαθαίνει στριπτίζ στην μικρότερη -ηλικίας 7 ετών-, την οποία μάλιστα θα πάει και για αυξητική στήθους όταν μεγαλώσει

Αυτή τη μαμά δεν θα ήθελε κανένα κοριτσάκι να την έχει. Όσο για τα αγοράκια μάλλον θα ήθελαν να ήταν η μητέρα του κολλητού τους.

Η 50χρονη Σάρα Μπέργκ δεν είναι μια συνηθισμένη μητέρα. Έχει το δικό της σεξ κλαμπ ενώ και η ίδια είναι στριπτιζέζ. Τίποτε το μεμπτό μέχρι εδώ.

Αυτό που ξεπερνά τα όρια είναι πως η 50χρονη καλλονή έχει ήδη κάνει μπότοξ στην 15χρονη κόρη της, ενώ τώρα διδάσκει την 7χρονη κόρη της πώς να κάνει επαγγελματικό στριπτίζ και να κινείται ανάλογα στον γνωστό στύλο.

Μάλιστα, η Σάρα δεν θεωρεί ότι κάνει κάτι λάθος αφού όπως ισχυρίζεται το να χορεύει η κόρη της χρησιμοποιώντας το στύλο είναι σαν να σκαρφαλώνει, μοιάζει με παιχνίδι. "Το κάνουμε για γυμναστική" αναφέρει.

Ωστόσο, οι παιδαγωγοί προειδοποιούν τη Σάρα ότι η εξοικείωση με το σεξ είναι πρόωρη καθώς η κόρη της είναι πολύ μικρή ακόμα.

Αλλά η Σάρα τον χαβά της.. "Απλά προσπαθώ να κάνω ευτυχισμένη την Πόπη και εάν στο μέλλον θελήσει να γίνει στριπτιζέζ να ξέρει τι να κάνει", αναφέρει, προσθέτοντας ότι επιδίδονται σε στριπτίζ με τις ώρες μαθαίνοντας νέες φιγούρες και στάσεις.

"Δεν με νοιάζει τι λέει ο κόσμος για μένα, δε θέλω το παιδί μου να κάθεται μπροστά από μια τηλεόραση. Το ξέρω ο κόσμος κάνει βρώμικες σκέψεις αλλά την προετοιμάζω για τη στιγμή που θα κληρονομήσει το στριπτιτζάδικο", αναφέρει.

Μάλιστα, διατυμπανίζει ότι όταν η μικρή μεγαλώσει θα την πάει για αυξητική στήθους, ενώ ήδη μακιγιάρεται και κυκλοφορεί με ψηλοτάκουνα.

Παράλληλα, και ο σύζυγος της Σάρα αναφέρει ότι δεν υπάρχει κάτι μεμπτό, δηλώνοντας ότι "δεν είναι κακό να κάνεις στριπτίζ και να είσαι σε φόρμα".

Οι 14 γυναίκες που ειναι δισεκατομμυριούχες

Απο τους 1000 περίπου δισεκατομμυριούχους του κόσμου μόλις 14 ειναι οι γυναίκες που μπήκαν σε αυτή τη λίστα χωρίς να πάρουν κάποια κληρονομιά. Απο αυτές μάλιστα οι 7 έκαναν οτι έκαναν τελείως μόνες τους, χωρίς βοήθεια απο συγγενείς κλπ. Σε αυτή τη λίστα ειναι φυσικά και η Oprah

ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΛΙΣΤΑ


1. Wu Yajun, Chinese, Property development, 3.9 billion
2. Rosalie Mera, Spanish, Clothing, 3.5 billion
3. Elena Baturina, Russian, Construction, 2.9 billion
4. Doris Fisher, American, Clothing, 2.4 billion
5. Xiu Li Hawken, UK citizen, property development, 2.4 billion
6. Oprah Winfrey, American, Media, 2.4 billion
7. Giulana Benetton, Italian, Clothing, 2.1 billion
8. Chu Lam Yiu, Chinese, Flavourings and fragrances, 2.1 billion
9. Zhang Xin, Chinese, property development, 2 billion
10. Yan Cheung, Chinese, Waste paper, 1.7 billion
11. Meg Whitman, American, Internet commerce, 1.3 billion
12. Chan Laiwa, Chinese, property development, 1.1 billion
13. Lei Jufang, Chinese, Medicines, 1.1 billion
14. J.K. Rowling, British, Books, 1 billion

Γεμάτο συγγενείς το Παγκόσμιο Κύπελλο

Η γη ολόκληρη έχει μετατραπεί τις τελευταίες μέρες σε ένα παγκόσμιο ποδoσφαιρικό χωριό. Ένα χωριό στο οποίο οι περισσότεροι… κάτοικοί του είναι μεταξύ τους συγγενείς. Από τον Ντιέγκο Μαραντόνα και τον Κουν Αγουέρο ως τον Κόλο Τουρέ και Γιάγια Τουρέ έχουν όλοι στενούς δεσμούς...


Συγκεκριμένα 18 ποδοσφαιριστές και προπονητές του 19ου Μουντιάλ έχουν πρώτου βαθμού συγγένεια ή έχουν… ενώσει το αίμα τους δια νόμου! Σε αυτό το περίεργο γεγονός εμπλέκονται συνολικά 11 χώρες. Με πιο χαρακτηριστική, όμως, την περίπτωση των αδερφών Μπόατενγκ, του Ζερόμ και του Κέβιν Πρινς, που παίζουν σε Γερμανία και Γκάνα αντίστοιχα. Μάλιστα, οι δύο τους θα βρεθούν αντιμέτωποι στις 23 του μήνα, καθώς οι Γερμανία και Γκάνα θα βρεθούν αντιμέτωποι στο πλαίσιο της τρίτης αγωνιστικής του Μουντιάλ.

Η ιστορία με τους συγγενείς, πάντως, ξεκίνησε πριν από 44 χρόνια. Ηταν στο Μουντιάλ της Αγγλίας όταν ένας γνωστός μας από τη θητεία του (δεκαετία ’70) στον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ κλήθηκε από τον πατέρα του να παίξει στη σπουδαιότερη ποδοσφαιρική διοργάνωση σε επίπεδο εθνικών ομάδων. Πρόκειται για τον Μίλτον Βιέρα, ο οποίος είχε συμπεριληφθεί στην αποστολή της εθνικής Ουρουγουάης, από τον προπονητή της «Σελέστε» Οντίνιο Βιέρα. Μάλιστα ο Μίλτον Βιέρα είχε αγωνιστεί στην πρεμιέρα εκείνου του Μουντιάλ κόντρα στην Αγγλία (0-0 το αποτέλεσμα)!


ΟΙ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΤΟΥ ΜΟΥΝΤΙΑΛ
ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ: Ο τεχνικός Ντιέγκο Μαραντόνα είναι πεθερός του Αγουέρο
ΟΛΛΑΝΔΙΑ: Ο τεχνικός Μπερτ Φαν Μαρβάικ είναι πεθερός του μέσου Μαρ Φαν Μπόμελ
ΗΠΑ: Ο τεχνικός Μπομπ Μπράντλεϊ είναι πατέρας του μέσου Μάικλ Μπράντλεϊ
ΣΛΟΒΑΚΙΑ: Ο τεχνικός Βλάντιμιρ Βάις είναι πατέρας του μέσου Βλάντιμιρ Βάις
ΟΝΔΟΥΡΕΣ: Ο μέσος Γουίλσον Παλάθιος είναι αδερφός του αμυντικού Τζόνι Παλάσιος.
ΑΚΤΗ ΕΛΕΦΑΝΤΟΣΤΟΥ: Ο (δικός μας) Γιάγια Τουρέ είναι αδερφός του Κόλο Τουρέ.
ΠΑΡΑΓΟΥΑΗ: Ο μέσος Εντγκαρ Μπερέτο είναι αδερφός του τερματοφύλακα, Ντιέγκο Μπερέτο.
ΚΑΜΕΡΟΥΝ: Ριγκομπέρτ Σονγκ και Αλεξάντερς Σονγκ είναι πρώτα ξαδέρφια.
ΣΛΟΒΕΝΙΑ: Ο βασικός τερματοφύλακας Σαμίρ Χαντάκοβιτς είναι ξάδερφος του αναπληρωματικού Γιασμίν Χατάκοβιτς.
ΓΕΡΜΑΝΙΑ-ΓΚΑΝΑ: Τα αδέρφια Ζερόμ Μπόατενγκ και Κέβιν Πρινς Μπόατενγκ θα βρεθούν αντιμέτωποι στις 23 Ιουνίου.

Τουλάχιστον 53 οι νεκροί στο Μπαγκλαντές

Δεκάδες ειναι οι νεκροί απο τις κατολισθήσεις στο Μπαγκλαντές μετά απο μέρες συνεχούς βροχής. Χιλιάδες ειναι οιεγκλωβισμένοι απο τις πλημμύρες και πολλοί αυτοί που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

«Όχι» σε πάγωμα μισθών λένε οι Βρετανοί δημόσιοι υπάλληλοι

Την αντίθεσή τους σε ενδεχόμενο πάγωμα μισθών και μείωση των συντάξεων των μελών του αποφάσισε το μεγαλύτερο συνδικάτο δημοσίων υπαλλήλων της Βρετανίας. Η βρετανική κυβέρνη αναμένεται να παρουσιάσει στις 22 Ιουνίου τα σχέδιά της για μείωση του χρέους, το οποίο ανέρχεται περίπου στο 11% επί του ΑΕΠ.

Βραζιλία – Β. Κορέα

Tώρα ξεκινάει το Μουντιάλ, αφού σε λίγο κάνει τη σέντρα η Βραζιλία, δυστυχώς μέχρι σήμερα βλέπαμε κάτι Ελλάδες.

Οι συνθέσεις:

ΒΡΑΖΙΛΙΑ: Ζούλιο Σέζαρ
Μαϊκόν, Ζουάν, Λούσιο, Μπάστος, Ζιλμπέρτο Σίλβα, Μέλο, Ελάνο, Κακά, Ρομπίνιο, Λουίς Φαμπιάνο.

Β.ΚΟΡΕΑ: Μιόνγκ Γκουκ, Γιόνγκ Χιόκ, Ναμ Τσολ Ιλ. Κβανγκ Τσον, Γιουν Ιλ, Τσολ Γιν, Γιουμ Ναμ, Γιόνγκ Χακ, Ιν Γκουκ, Γιόνγκ Γιο, Τάε Σε.

Ο Κώστας Μενδρινός στον ΑΡΗ

"Η ΠΑΕ ΑΡΗΣ ανακοινώνει την απόκτηση του Κώστα Μενδρινού για τα επόμενα τρία χρόνια. Ο...



...ποδοσφαιριστής αγωνίζεται στην μεσαία γραμμή. Έχει γεννηθεί στις 28-05-1985, έχει ύψος 1.79 και είναι 74 κιλά.

Ακτής Ελεφαντοστού και Πορτογαλίας

Το μεγάλο ντέρμπι του 7ου ομίλου μεταξύ Ακτής Ελεφαντοστού και Πορτογαλίας δεν είχε ούτε νικητή, ούτε γκολ (0-0). Καλύτερη φάση -σε ένα ματς με λιγοστές συγκινήσεις- το δοκάρι του Κριστιάνο Ρονάλντο στο 11', αποθεώθηκε ο Ντιντιέ Ντρογκμπά τη στιγμή που πέρασε αλλαγή αντί του Καλού στο 66'.

Βενιζέλος: "Προκλητικό γεγονός" η δεξίωση στο Αβέρωφ

Ένορκη Διοικητική Εξέταση βρίσκεται σε εξέλιξη υπό την εποπτεία του Γενικού Επιθεωρητή Ναυτικού, για την υπόθεση της παραχώρησης του παροπλισμένου θωρηκτού «Αβέρωφ» για την γαμήλια δεξίωση της τηλεπαρουσιάστριας Μαριέττας Χρουσαλά και του εφοπλιστή Λεό Πατίτσα.

Εκτός από την απόλυση του αρχιπλοίαρχου και διευθυντή του Μουσείου Αβέρωφ που έδωσε την άδεια, ενδεχομένως να υποστούν διοικητικές κυρώσεις και άλλοι αξιωματικοί, όπως άφησε να εννοηθεί ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ε. Βενιζέλος.

Ο κ. Βενιζέλος χαρακτήρισε ως «προκλητικό γεγονός» και «ελεγχομένης αισθητικής» την κοσμική εκδήλωση στο Αβέρωφ και τόνισε ότι συνιστά βαριά προσβολή του κύρους και της τιμής του Πολεμικού Ναυτικού και της πατριωτικής ευαισθησίας των Ελλήνων.
Σημείωσε ακόμη πως η κοινωνία μας είναι άκρως επιπόλαιη, πως έχουν χαθεί οι συνεκτικοί ιστοί και οι αξίες και πως είναι επικίνδυνο να είμαστε αιχμάλωτοι της ισχύος του πλούτου.

Μάλιστα ο Υπουργός αποκάλυψε ότι την παραμονή της εκδήλωσης το ΓΕΝ δέχθηκε από τη διοργανώτρια εταιρεία ευχαριστήρια επιστολή και δωρεά 5 χιλιάδων ευρώ!

Η ενέργεια αυτή κρίθηκε ως απαράδεκτη από τον αρχηγό του Πολεμικού Ναυτικού και η «δωρεά» επιστράφηκε αμέσως.

ΜΑΡΑΝΤΟΝΑ

Με «κλοσάρ» ή ακόμα και «λούμπεν» εμφάνιση, όπως χαρακτηρίστηκε από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης της Αργεντινής (και όχι μόνο)βγήκε για την προπόνηση της «αλμπισελέστε» ο Ντιέγκο Μαραντόνα. Με μουστάκι, κοντό...


μούσι ελαφρώς απεριποίητο και σκουφί (λόγω της χαμηλής θερμοκρασίας που επικρατούσε) έκανε την εμφάνισή του ο Ντιεγκίτο στην προπόνηση της Τρίτης στην Πρετόρια.

Το πρώτο κομμάτι της προπόνησης, διάρκειας 25 λεπτών έγινε παρουσία εκπροσώπων του τύπου, απόντων όμως των μεγάλων αστεριών της Αργεντινής όπως- μεταξύ άλλων- ο Μέσι, ο Τέβες και ο Βερόν. Στη συνέχεια οι δημοσιογράφοι αποχώρησαν και το τεχνικό τιμ ασχολήθηκε με τακτική. Η ομάδα της Αργεντινής προετοιμάζεται για τον δεύτερο αγώνα του ομίλου κόντρα στην Νότια Κορέα. Η παγκόσμια πρωταθλήτρια του ‘86, προετοιμάζεται εντατικά για τον αγώνα της Πέμπτης με έναν μόνο ερωτηματικό, το οποίο είναι ο Χουάν Βερόν. Αν ο μέσος της Εστουντιάντες δεν καταφέρει να δώσει το παρόν, ο αντικαταστάτης του θα είναι-εκτός απροόπτου- ο Μάξι Ροντρίγκεζ.

Εξαιτίας της αλλαγής του προγράμματος της προετοιμασίας της Αργεντινής με την Νότια Κορέα(ο αγώνας θα γίνει την Πέμπτη 14:30), η ομάδα γευμάτισε και προπονήθηκε νωρίτερα από τις προηγούμενες ημέρες. Να σημειωθεί ότι η αποστολή υποδέχτηκε και την ομάδα U-20 της Αργεντινής, την οποία θα προπονήσει για λίγες μέρες ο Μαραντόνα μαζί με την πρώτη ομάδα.

word cup

Το ΜΕΝ 24 παρουσιάζει όσα θέλετε να μάθετε και να δείτε για το μοντέλο από τη Χιλή.

Τόνια Αράγια
1. Ηλικία: 33

2. Γενέθλια: 27 Μαρτίου

3. Διαστάσεις: 92-62-93

4. Ύψος: 1.70

5. Πραγματικό χρώμα μαλλιών: Καστανό

6. Χρώμα ματιών: Καστανό

7. Γεννήθηκε στη Βίνα Ντελ Μαρ της Χιλής

8. Μένει στο Λονδίνο

9. Ξεκίνησε το μόντελινγκ στα 13 της

10. Έχει σπουδάσει Διοίκηση Επιχειρήσεων και Μάρκετινγκ.

11. Έχει κερδίσει δύο τοπικούς διαγωνισμούς ομορφιάς.

12. Πιστεύει ότι αυτό που προσέχουν οι άντρες πάνω της είναι τα μάτια της.
Τόνια Αράγια

Κοντά σε συμφωνία Κόκκαλης και Μαρινάκης

Αθήνα
Μετά από συζήτηση περίπου 2,5 ωρών, Σωκράτης Κόκκαλης και Βαγγέλης Μαρινάκης ολοκλήρωσαν τη συζήτησή τους και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο γνωστός εφοπλιστής αναμένεται να μπει στην ΠΑΕ αρχικά με ένα ποσοστό και στη συνέχεια να πάρει στα χέρια του ολόκληρο το μετοχικό πακέτο.

«Είχαμε μια καλή συζήτηση με τον κ. Μαρινάκη, ο οποίος έκανε μια σοβαρή πρόταση σχετικά με την ΠΑΕ Ολυμπιακός.

»Νομίζω ότι ήταν εποικοδομητική και θα έχουμε άλλη μια συνάντηση την Παρασκευή που θα συμφωνήσουμε ή θα διαφωνήσουμε στο θέμα της συνεργασίας μας», είπε ο πρόεδρος των «ερυθρολεύκων» βγαίνοντας από τα γραφεία μαζί με τον Βαγγέλη Μαρινάκη.

Ο γνωστός Πειραιώτης εφοπλιστής δήλωσε από την πλευρά του: «Είμαστε πολύ κοντά σε συμφωνία έχοντας γνώμονα το καλό του Ολυμπιακού. Την Παρασκευή θα ξεκαθαρίσουν όλα.

»Έχουμε και οι δύο καλή διάθεση», τόνισε ο Μαρινάκης. Κανείς από τους δύο πάντως δεν αναφέρθηκε με περισσότερες πληροφορίες για τη μεταξύ τους συζήτηση.

Ανακοίνωσε Μέγιερι για τρία χρόνια

Ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού με τον πιο επίσημο τρόπο αποτελεί ο Μπάλαζ Μέγιερι. Οι «ερυθρόλευκοι» ήρθαν σε συμφωνία με την Φερεντσβάτος και ο 20χρονος τερματοφύλακας θα είναι κάτοικος Πειραιά για τα επόμενα τρία χρόνια.

Η ανακοίνωση του Ολυμπιακού αναφέρει: «Η Π.Α.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ανακοινώνει την ολοκλήρωση της συμφωνίας της με την Φερεντσβάρος για την μετεγγραφή του διεθνή Ούγγρου τερματοφύλακα Balazs Megyeri, ο οποίος υπέγραψε τριετές συμβόλαιο συνεργασίας».

Ουσιαστικά, ο Μέγιερι αποτελεί την πρώτη κίνηση των Πειραιωτών στο μεταγραφικό παζάρι, αφού εκτός των ανανεώσεων και του προβιβασμού παικτών από τις ακαδημίες, είναι ο πρώτος εκτός των τειχών που περνάει το κατώφλι του Ρέντη.

Burger Yachts Sycara IV

Σε άλλη διάσταση

Ενώ υπάρχουν αναρίθμητα σκάφη που ταξιδεύουν, από την άλλη υπάρχουν πολύ λίγα σκάφη που είναι σε θέση να μας "ταξιδεύουν" διαμέσου των καταστρωμάτων τους σε μία άλλη εποχή ή διάσταση, αυτή της παραμυθένιας. Ένα από αυτά αποτελεί το Sycara IV, ένα πρόσφατο δημιούργημα του αμερικάνικου ναυπηγείου Burger, έμβλημα του οποίου αποτελεί η μεγαλοπρέπεια.

Η σχεδιαστική ομάδα του ναυπηγείου αντί να παράγει ένα επιπλέον σύγχρονο σκάφος που να διέπεται από επιδόσεις και σύγχρονο design, έκανε ακριβώς το αντίστροφο γυρίζοντας το βλέμμα του στο παρελθόν και δημιουργώντας ένα σκάφος που θυμίζει έντονα τα αμερικάνικα προεδρικά γιωτς της δεκαετίας του΄20.

Αναμφισβήτητα το πρώτο πράγμα που θα τραβήξει το ενδιαφέρον είναι η εξωτερική εμφάνιση, που με το δοράτιο στην πρώρα, τον ιστό και το φουγάρο στο ανώτερο κατάστρωμα, την μεγάλη και κομψή υπερκατασκευή με τα μεγάλα παράθυρα στο κύριο κατάστρωμα και την κομψή γάστρα με την στρογγυλεμένη πρύμνη, δεν θυμίζει καθόλου σε μια κατασκευή του σήμερα, παραπέμποντας σε άλλες εποχές.

Δεν χρειάζεται ωστόσο να είναι κανείς ειδικός για να αντιληφθεί πως το ζητούμενο από ένα τέτοιο σκάφος δεν είναι οι επιδόσεις αλλά η προσφερόμενη άνεση και πολυτέλεια, παράμετροι που ικανοποιούνται απόλυτα στα τρία συνολικά διαθέσιμα καταστρώματα.

Αρχής γενομένης από το ανώτερο, ως απόρροια των μεγάλων του διαστάσεων προσφέρει πλούσιο εξοπλισμό και μεγάλη άνεση στους ναβάτες. Το χαρακτηριστικότερό του γνώρισμα αποτελεί η πισίνα /Jacuzzi που βρίσκεται πίσω από το φουγάρο και πλαισιώνεται από μια βάση που, πέρα από τα σκαλοπάτια, περιλαμβάνει και έναν χρήσιμο χώρο αποθήκευσης. Στο ίδιο επίπεδο και συγκεκριμένα στο πρωραίο μέρος συναντάμε ένα υπαίθριο καθιστικό και στρώματα ηλιοθεραπείας ενώ το πρυμναίο τμήμα φιλοξενεί μία υπαίθρια τραπεζαρία και ένα μπαρ.

Ένα επίπεδο πιο κάτω συναντάμε το κύριο κατάστρωμα το οποίο προκαλεί το ίδιο ραφιναρισμένο συναίσθημα με το ανώτερο. Κατάπλωρα είναι εγκατεστημένος ένας υπαίθριος σταθμός διακυβέρνησης, ο οποίος πλαισιώνεται από δύο καναπέδες ενώ μπροστά του βρίσκεται ο ηλεκτρομηχανολογικός εξοπλισμός της άγκυρας. Η πρύμνη, με την σειρά της, εξοπλίζεται με μία υπαίθρια τραπεζαρία η οποία είναι σε θέση να φιλοξενήσει έως οκτώ άτομα, και έναν καναπέ με δερμάτινη επένδυση εφαπτόμενο στην κουπαστή.

Η εκλεπτυσμένη προσωπικότητα του Sycara IV αντανακλάται άμεσα στο εσωτερικό. Κυρίαρχα χρώματα αποτελούν αποχρώσεις των μπλε, καφέ και μπεζ προσφέροντας έναν ναυτικό χαρακτήρα ενώ η ευρεία χρήση ξυλείας, οι κλασσικού σχεδιασμού επιπλοσυνθέσεις και τα ποιοτικά υλικά, δημιουργούν ένα "βαρύ" και μεγαλόπρεπο σύνολο.

Δύο τριθέσιες πολυθρόνες και δύο καναπέδες βρίσκονται στην... υπηρεσία του καθιστικού , πλαισιώνοντας ένα καλαίσθητο ξύλινο τραπέζι που είναι τοποθετημένο στο κέντρο. Τις εντυπώσεις ωστόσο κερδίζει το φωτιστικό που εξυπηρετεί τον χώρο, με το εντυπωσιακό σχήμα και τον ατμοσφαιρικό φωτισμό του.

Πίσω από το καθιστικό βρίσκεται εγκατεστημένο ένα μπαρ, η ευρηματική τοποθέτηση του οποίου συνεισφέρει στην άμεση εξυπηρέτηση τόσο το υπαίθριου όσο και του εσωτερικού καθιστικού.

Όσο για την τραπεζαρία, αυτή είναι τοποθετημένη μπροστά από το καθιστικό και χαρακτηρίζεται από την εξολοκλήρου επένδυσή της με ποιοτική ξυλεία ενώ δύναται να φιλοξενήσει άνετα έως έξι άτομα.

Σε αντίθεση με την πλειονότητα των σκαφών, που θέλει την καμπίνα master στο κατώτερο κατάστρωμα, στο Sycara IV είναι τοποθετημένη στο κύριο κατάστρωμα και διαθέτει περίσσεια πολυτέλεια ενώ εξοπλίζεται, συν τοις άλλοις, με ένα υπέρδιπλο κρεβάτι μεγέθους king size.

Στο ίδιο μήκος κύματος αλλά σε διαφορετικό κατάστρωμα, αυτή τη φορά στο κατώτερο, βρίσκονται οι υπόλοιπες καμπίνες, τόσο των τριών επιπλέον που προορίζονται για τους φιλοξενούμενους όσο και των τριών για το πλήρωμα.

Αρκετά όμως με το στατικό μέρος της θαλαμηγού. Σειρά έχει η πράξη, δηλαδή η λειτουργία του σκάφους εν πλω. Σε αυτή την περίπτωση, σχετικά με τις ικανότητές του δεν τίθεται θέμα αμφισβήτησης, αφού το αμερικάνικο μοντέλο μπορεί να διασχίσει με άνεση όλες τις θάλασσες του πλανήτη.

Η κατασκευή από αλουμίνιο σε συνδυασμό με την στιβαρότητα την ατράκτου συνεισφέρουν σε μια ποιοτική πλεύση ενώ τα 16.000 λίτρα των δεξαμενών καυσίμων προσφέρουν μεγάλη αυτονομία. Μην περιμένετε όμως γρήγορους πλόες, αφού οι 1.200 συνολικά διαθέσιμοι ίπποι, προσφέρουν μέγιστη ταχύτητα 14 κόμβων με την υπηρεσιακή να φθάνει τους 13 κόμβους. Σε αυτού του είδους όμως τα σκάφη, τον πρώτο λόγο δεν έχουν οι επιδόσεις, αλλά η απόλαυση του ταξιδιού μέσα στο εκλεπτυσμένο περιβάλλον τους.

Τεχνικά χαρακτηριστικά

Ολικό μήκος: 46μέτρα
Πλάτος: 8,1 μέτρα
Βύθισμα:1,8 μέτρα
Εκτόπισμα: 180 τόνοι
Χωρητικότητα δεξαμενών καυσίμων: 15,894 λίτρα
Χωρητικότητα δεξαμενών νερού: 5,676 λίτρα
Ναυπηγός: Bruce King / Burger Design Team
Αρχιτέκτων εσωτερικών: Ken Freivokh / Burger Design Team
Γεννήτριες: 2x Kohler 80EOZ
Κινητήρες: Caterpillar C18, 2 x 600 ίπποι (448 kW) @ 2.100 σ.α.λ.
Μέγιστη ταχύτητα: 14 κόμβοι
Υπηρεσιακή ταχύτητα: 13 κόμβοι

Η Βαρκελώνη απαγορεύει τη μπούρκα στους δημόσιους χώρους

Απαγορεύεται η μπούρκα στη Βαρκελώνη
Βαρκελώνη, Ισπανία
Η Βαρκελώνη είναι η πρώτη μεγάλη πόλη της Ισπανίας που επιβάλλει απαγόρευση της μπούρκας, του νικιάμπ και κάθε είδους ισλαμικής μαντήλας που καλύπτει το πρόσωπο. Το Βέλγιο και η Γαλλία έχουν εγκρίνει ήδη την απαγόρευση της μπούρκας ακόμη και στους δρόμους.

Η απαγόρευση αναμένεται να υπογραφεί σύντομα και θα ισχύει σε όλους τους δημόσιους χώρους, όπως οι δημοτικές αγορές, οι παιδικοί σταθμοί, βιβλιοθήκες -«για λόγους ασφαλείας και κοινής λογικής», όπως δήλωσε ο δήμαρχος της Βαρκελώνης Τζόρντι Χερέου.

«Δεν είναι δυνατόν κάποιος να έρχεται σε μία χώρα χωρίς να μπορεί κανείς τον αναγνωρίσει» ανέφερε ο δήμαρχος, τονίζοντας ότι το μέτρο δεν στοχεύει στις «θρησκευτικές πεποιθήσεις» και ότι θα εφαρμοστεί εξίσου σε άτομα που φορούν κράνη ή σκούφους που καλύπτουν όλο το κεφάλι.

Η απαγόρευση δεν ισχύει στο δρόμο αν και το συντηρητικό Λαϊκό Κόμμα ζητά να εφαρμοστεί και εκεί.

Η μπούρκα και το νικιάμπ έχουν ήδη απαγορευτεί ήδη στις πόλεις Λέιδα και Ελ Βεντρέλ της Καταλονίας, όπου οι μουσουλμάνοι μετανάστες είναι περισσότεροι σε σχέση με την υπόλοιπη Ισπανία.

Το δημοτικό συμβούλιο της Βαρκελώνης επισημαίνει ότι η απαγόρευση στην πόλη είναι καθαρά συμβολική, καθώς είναι ασυνήθιστη η παρουσία γυναικών με μπούρκα στην πόλη.

«Έπεσε» το σήμα του οικονομικού καναλιού SBC

Αθήνα
«Έπεσε» το πρωί της Τρίτης, στο ξεκίνημα του προγράμματος, το σήμα του τηλεοπτικού οικονομικού καναλιού SBC και σταμάτησε η μετάδοση του προγράμματός του.

Στο site του καναλιού αναρτήθηκε η εξής ανακοίνωση: «Με αυθαίρετο τρόπο η ΕΕΤΤ φιμώνει το μοναδικό οικονομικό κανάλι της χώρας».

Όπως αναφέρει Το Βήμα, μέχρι το πρωί δεν είχε επιδοθεί κάποιο επίσημο έγγραφο σχετικά με την απόφαση αυτή της ΕΕΤΤ.

world cup -hellas


Ο Βασίλης Τοροσίδης και ο Σωτήρης Κυργιάκος μίλησαν για την αναμέτρηση με τη Νιγηρία (17/06, 17:00), σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν.

Ο "Τόρο" ζήτησε εγωισμό και πάθος από τους συμπαίκτες του, μίλησε για τη σημαντική ευκαιρία που είχε στο ξεκίνημα του αγώνα με τη Νότιο Κορέα, ενώ ευχήθηκε για νίκη της Αργεντινής κόντρα στους Ασιάτες.

Αναλυτικά:

Για τις συνθήκες στο Μπλουμφοντέιν είπε:Έχουμε εμπειρίες από μεγάλα υψόμετρα. Όλες οι επαγγελματικές ομάδες συνήθως πραγματοποιούν την προετοιμασία τους σε μεγάλα υψόμετρα”.

Για τη Νιγηρία τόνισε:Οι παίκτες της Νιγηρίας είναι πάρα πολύ καλοί παίκτες. Πιο γνωστοί απ' ότι της Κορέας. Την ομάδα όμως την κάνει το σύνολο. Η Κορέα έχει καλύτερο σύνολο, ενώ η Νιγηρία καλύτερους παίκτες. Αν όμως εμείς τρέξουμε και κάνουμε αυτό που πρέπει επί 90 λεπτά, τότε τα πάντα είναι στο χέρι μας”.

Για τις πολλές σέντρες στο πρώτο παιχνίδι επεσήμανε: Με τη Νότιο Κορέα δεν πιστεύω ότι έγιναν και τόσες πολλές σέντρες. Σίγουρα οι Νιγηριανοί είναι πιο ψηλοί από τους Κορεάτες, όμως σημασία έχει να κάνουμε το παιχνίδι μας. Αν δεν το καταφέρουμε, τότε δεν έχουμε καμία τύχη. Όχι μόνο με τη Νιγηρία. Με κανέναν αντίπαλο”.

Αναφερόμενος στο τι μπορεί να αλλάξει στην εικόνα της ομάδας, δήλωσε:Κακά τα ψέματα, καμία ομάδα δεν μπορεί σε πέντε μέρες να δει την τεράστια βελτίωση. Πρώτα απ' όλα θέλω τον εγωισμό και το πάθος που έχουμε σαν Έλληνες να το βγάλουμε στο γήπεδο και να δώσουμε το 100% για να πάρουμε τη νίκη. Και αυτή να μην έρθει, αν βγάλουμε την προσπάθεια, θα είμαστε ευχαριστημένοι".

Για τις ελπίδες πρόκρισης της Εθνικής είπε:Ρίξαμε το βάρος περισσότερο στη Νότιο Κορέα γιατί ήταν ο πρώτος αγώνας του ομίλου. Και μαζί ο αγώνας κλειδί. Αν ερχόταν η νίκη κατά 50% θα ερχόταν και η πρόκριση. Όλα θα ήταν υπέρ μας. Θα παίζαμε έναν αγώνα όπου η Νιγηρία θα είχε χάσει από τον Αργεντινή και θα ήταν με την πλάτη στον τοίχο”.

Για τις στημένες φάσεις στο πρώτο παιχνίδι τόνισε:Εμένα μου ζητήθηκε να εκτελέσω τα στημένα. Είναι ο χαρακτήρας μου έτσι, που ότι και να πει ο προπονητής δεν θα πω όχι. Πολλές φορές αυτό δεν είναι προς όφελός μου. Εγώ όμως εκτελώ εντολές. Το αν είναι καλό ή όχι, αυτό φαίνεται στο γήπεδο”.

Σε ερώτηση για το ποιό αποτέλεσμα θέλουμε στο άλλο παιχνίδι του ομίλου δήλωσε κατηγορηματικά:Να κερδίσει η Αργεντινή”.

Τέλος αναφερόμενος στη χαμένη ευκαιρία στο ξεκίνημα του αγώνα με τη Νότιο Κορέα υπογράμμισε:Αυτή η ευκαιρία αν είχαμε λίγη τύχη και πήγαινε γκολ, θα ήταν όλα διαφορετικά. Βλέπουμε τώρα ότι σε όλα τα πρώτα ματς δεν ξεφεύγει. Και το γκολ των αντιπάλων μας ήταν τυχερό. Νομίζω πως μπήκαμε πιο προετοιμασμένοι από τους αντιπάλους μας, αλλά το γκολ μας έκοψε τα πόδια. Αυτό που μένει είναι το σκορ, το 2-0 και η ήττα”.

Κυργιάκος: "Δεν τελειώσαμε ακόμη"

Ο Σωτήρης Κυργιάκος από την πλευρά του τόνισε πως τίποτα δεν έχει τελειώσει ακόμα για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, ενώ αναφέρθηκε και στην επιλογή του Ότο Ρεχάγκελ να μην τον χρησιμοποιήσει στο πρώτο παιχνίδι.

Αναλυτικά:

Για το τι μπορεί να αλλάξει στην ομάδα, είπε:Δεν έχουμε πολύ χρόνο να αλλάξουμε τα πράγματα. Πρέπει να παλέψουμε σκληρά και να παίξουμε σαν ομάδα, ακολουθώντας τη σωστή τακτική. Αυτό δεν είναι πάντοτε εύκολο”.

Για το κλίμα στην ελληνική ομάδα δήλωσε:Το κλίμα είναι πολύ καλό μεταξύ μας. Είμαστε στεναχωρημένοι που χάσαμε το πρώτο παιχνίδι. Πρέπει όμως να προσπαθήσουμε όλοι μαζί και ψυχολογικά και παικτικά να είμαστε 100% έτοιμοι. Πάντοτε πρέπει να πιστεύεις στο όνειρο. Ένα ματς χάσαμε. Δεν τελειώσαμε ακόμη”.

Για το αν αισθάνθηκε έκπληξη που δεν αγωνίστηκε στο πρώτο παιχνίδι και αν αυτό είχε να κάνει με άρνησή του να παίξει λίμπερο, τόνισε:Ποτέ στο ποδόσφαιρο δεν θεώρησα τίποτα δεδομένο. Για το άλλο θέμα δεν ξέρω τίποτα. Δεν θα μπορούσα ποτέ να αρνηθώ κάτι που μου ζήτησε ο προπονητής μου. Όλοι οι ποδοσφαιριστές θέλουν να παίζουν. Η μεγαλύτερη απογοήτευση είναι το ότι η ομάδα μου δεν κέρδισε. Θέλω όμως να αγωνίζομαι”.