Αναγνώστες

Τρίτη 15 Ιουνίου 2010

world cup -hellas


Ο Βασίλης Τοροσίδης και ο Σωτήρης Κυργιάκος μίλησαν για την αναμέτρηση με τη Νιγηρία (17/06, 17:00), σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν.

Ο "Τόρο" ζήτησε εγωισμό και πάθος από τους συμπαίκτες του, μίλησε για τη σημαντική ευκαιρία που είχε στο ξεκίνημα του αγώνα με τη Νότιο Κορέα, ενώ ευχήθηκε για νίκη της Αργεντινής κόντρα στους Ασιάτες.

Αναλυτικά:

Για τις συνθήκες στο Μπλουμφοντέιν είπε:Έχουμε εμπειρίες από μεγάλα υψόμετρα. Όλες οι επαγγελματικές ομάδες συνήθως πραγματοποιούν την προετοιμασία τους σε μεγάλα υψόμετρα”.

Για τη Νιγηρία τόνισε:Οι παίκτες της Νιγηρίας είναι πάρα πολύ καλοί παίκτες. Πιο γνωστοί απ' ότι της Κορέας. Την ομάδα όμως την κάνει το σύνολο. Η Κορέα έχει καλύτερο σύνολο, ενώ η Νιγηρία καλύτερους παίκτες. Αν όμως εμείς τρέξουμε και κάνουμε αυτό που πρέπει επί 90 λεπτά, τότε τα πάντα είναι στο χέρι μας”.

Για τις πολλές σέντρες στο πρώτο παιχνίδι επεσήμανε: Με τη Νότιο Κορέα δεν πιστεύω ότι έγιναν και τόσες πολλές σέντρες. Σίγουρα οι Νιγηριανοί είναι πιο ψηλοί από τους Κορεάτες, όμως σημασία έχει να κάνουμε το παιχνίδι μας. Αν δεν το καταφέρουμε, τότε δεν έχουμε καμία τύχη. Όχι μόνο με τη Νιγηρία. Με κανέναν αντίπαλο”.

Αναφερόμενος στο τι μπορεί να αλλάξει στην εικόνα της ομάδας, δήλωσε:Κακά τα ψέματα, καμία ομάδα δεν μπορεί σε πέντε μέρες να δει την τεράστια βελτίωση. Πρώτα απ' όλα θέλω τον εγωισμό και το πάθος που έχουμε σαν Έλληνες να το βγάλουμε στο γήπεδο και να δώσουμε το 100% για να πάρουμε τη νίκη. Και αυτή να μην έρθει, αν βγάλουμε την προσπάθεια, θα είμαστε ευχαριστημένοι".

Για τις ελπίδες πρόκρισης της Εθνικής είπε:Ρίξαμε το βάρος περισσότερο στη Νότιο Κορέα γιατί ήταν ο πρώτος αγώνας του ομίλου. Και μαζί ο αγώνας κλειδί. Αν ερχόταν η νίκη κατά 50% θα ερχόταν και η πρόκριση. Όλα θα ήταν υπέρ μας. Θα παίζαμε έναν αγώνα όπου η Νιγηρία θα είχε χάσει από τον Αργεντινή και θα ήταν με την πλάτη στον τοίχο”.

Για τις στημένες φάσεις στο πρώτο παιχνίδι τόνισε:Εμένα μου ζητήθηκε να εκτελέσω τα στημένα. Είναι ο χαρακτήρας μου έτσι, που ότι και να πει ο προπονητής δεν θα πω όχι. Πολλές φορές αυτό δεν είναι προς όφελός μου. Εγώ όμως εκτελώ εντολές. Το αν είναι καλό ή όχι, αυτό φαίνεται στο γήπεδο”.

Σε ερώτηση για το ποιό αποτέλεσμα θέλουμε στο άλλο παιχνίδι του ομίλου δήλωσε κατηγορηματικά:Να κερδίσει η Αργεντινή”.

Τέλος αναφερόμενος στη χαμένη ευκαιρία στο ξεκίνημα του αγώνα με τη Νότιο Κορέα υπογράμμισε:Αυτή η ευκαιρία αν είχαμε λίγη τύχη και πήγαινε γκολ, θα ήταν όλα διαφορετικά. Βλέπουμε τώρα ότι σε όλα τα πρώτα ματς δεν ξεφεύγει. Και το γκολ των αντιπάλων μας ήταν τυχερό. Νομίζω πως μπήκαμε πιο προετοιμασμένοι από τους αντιπάλους μας, αλλά το γκολ μας έκοψε τα πόδια. Αυτό που μένει είναι το σκορ, το 2-0 και η ήττα”.

Κυργιάκος: "Δεν τελειώσαμε ακόμη"

Ο Σωτήρης Κυργιάκος από την πλευρά του τόνισε πως τίποτα δεν έχει τελειώσει ακόμα για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, ενώ αναφέρθηκε και στην επιλογή του Ότο Ρεχάγκελ να μην τον χρησιμοποιήσει στο πρώτο παιχνίδι.

Αναλυτικά:

Για το τι μπορεί να αλλάξει στην ομάδα, είπε:Δεν έχουμε πολύ χρόνο να αλλάξουμε τα πράγματα. Πρέπει να παλέψουμε σκληρά και να παίξουμε σαν ομάδα, ακολουθώντας τη σωστή τακτική. Αυτό δεν είναι πάντοτε εύκολο”.

Για το κλίμα στην ελληνική ομάδα δήλωσε:Το κλίμα είναι πολύ καλό μεταξύ μας. Είμαστε στεναχωρημένοι που χάσαμε το πρώτο παιχνίδι. Πρέπει όμως να προσπαθήσουμε όλοι μαζί και ψυχολογικά και παικτικά να είμαστε 100% έτοιμοι. Πάντοτε πρέπει να πιστεύεις στο όνειρο. Ένα ματς χάσαμε. Δεν τελειώσαμε ακόμη”.

Για το αν αισθάνθηκε έκπληξη που δεν αγωνίστηκε στο πρώτο παιχνίδι και αν αυτό είχε να κάνει με άρνησή του να παίξει λίμπερο, τόνισε:Ποτέ στο ποδόσφαιρο δεν θεώρησα τίποτα δεδομένο. Για το άλλο θέμα δεν ξέρω τίποτα. Δεν θα μπορούσα ποτέ να αρνηθώ κάτι που μου ζήτησε ο προπονητής μου. Όλοι οι ποδοσφαιριστές θέλουν να παίζουν. Η μεγαλύτερη απογοήτευση είναι το ότι η ομάδα μου δεν κέρδισε. Θέλω όμως να αγωνίζομαι”.

Δεν υπάρχουν σχόλια: