Αναγνώστες

Τρίτη 15 Ιουνίου 2010

Βενιζέλος: "Προκλητικό γεγονός" η δεξίωση στο Αβέρωφ

Ένορκη Διοικητική Εξέταση βρίσκεται σε εξέλιξη υπό την εποπτεία του Γενικού Επιθεωρητή Ναυτικού, για την υπόθεση της παραχώρησης του παροπλισμένου θωρηκτού «Αβέρωφ» για την γαμήλια δεξίωση της τηλεπαρουσιάστριας Μαριέττας Χρουσαλά και του εφοπλιστή Λεό Πατίτσα.

Εκτός από την απόλυση του αρχιπλοίαρχου και διευθυντή του Μουσείου Αβέρωφ που έδωσε την άδεια, ενδεχομένως να υποστούν διοικητικές κυρώσεις και άλλοι αξιωματικοί, όπως άφησε να εννοηθεί ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ε. Βενιζέλος.

Ο κ. Βενιζέλος χαρακτήρισε ως «προκλητικό γεγονός» και «ελεγχομένης αισθητικής» την κοσμική εκδήλωση στο Αβέρωφ και τόνισε ότι συνιστά βαριά προσβολή του κύρους και της τιμής του Πολεμικού Ναυτικού και της πατριωτικής ευαισθησίας των Ελλήνων.
Σημείωσε ακόμη πως η κοινωνία μας είναι άκρως επιπόλαιη, πως έχουν χαθεί οι συνεκτικοί ιστοί και οι αξίες και πως είναι επικίνδυνο να είμαστε αιχμάλωτοι της ισχύος του πλούτου.

Μάλιστα ο Υπουργός αποκάλυψε ότι την παραμονή της εκδήλωσης το ΓΕΝ δέχθηκε από τη διοργανώτρια εταιρεία ευχαριστήρια επιστολή και δωρεά 5 χιλιάδων ευρώ!

Η ενέργεια αυτή κρίθηκε ως απαράδεκτη από τον αρχηγό του Πολεμικού Ναυτικού και η «δωρεά» επιστράφηκε αμέσως.

Δεν υπάρχουν σχόλια: