Αναγνώστες

Τετάρτη 16 Ιουνίου 2010

Χαμένοι στη μετάφραση

Άνοιξε ή όχι τελικά την πόρτα της εξόδου από την εθνική ομάδα ο Οτο Ρεχάγκελ; Αυτό είναι το ερώτημα που μας βασάνισε όλη τη μέρα σήμερα καθώς ο καθένας φαίνεται πως είχε μία διαφορετική ερμηνεία για την χθεσινή ομιλία που έκανε ο Γερμανός στους παίκτες του και η οποία προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις στο ελληνικό στρατόπεδο.

Ο Ρεχάγκελ φέρεται να είπε στους διεθνείς ότι “δεν ξέρω αν σε λίγες μέρες θα είμαστε μαζί” και αυτό ερμηνεύτηκε από πολλούς ως προάγγελος της αποχώρησής του από την τεχνική ηγεσία της ομάδας. Οι ποδοσφαιριστές, μέσω του Κώστα Κατσουράνη που είναι μία από τις ηγετικές φιγούρες στα αποδυτήρια της εθνικής, διέψευσαν ότι ειπώθηκε κάτι τέτοιο. Τί ισχύει τελικά;

Η αλήθεια είναι ότι δεν έχει και πολύ μεγάλη σημασία. Ίσως να δόθηκαν υπερβολικές διαστάσεις σε κάτι που είπε ο ομοσπονδιακός τεχνικός σε μια αποστροφή του λόγου του. Ίσως, χαμένοι στη μετάφραση (του Τοπαλίδη;), άλλοι παίκτες να κατάλαβαν ένα πράγμα και άλλοι κάτι άλλο. Η ουσία είναι ότι όλοι γνωρίζουμε ότι υπάρχει θέμα παραμονής του Ρεχάγκελ.

Υπήρχε πολύ πριν ξεκινήσει ακόμα το Μουντιάλ και είναι απολύτως λογικό αφού με το τέλος της διοργάνωσης λήγει και η συμφωνία του Γερμανού με την ΕΠΟ. Από εκεί και πέρα όμως είναι τελείως άκαιρο και άσκοπο να ανοίγει πάλι αυτή η κουβέντα τώρα. Στα μέσα του Παγκοσμίου Κυπέλλου κι ενόψει ενός τόσο κρίσιμου αγώνα όπως είναι αυτός της Πέμπτης με αντίπαλο τη Νιγηρία.

Ο Ρεχάγκελ δήλωσε παράλληλα σε γερμανικό τηλεοπτικό κανάλι ότι το αν θα συνεχίσει στην τεχνική ηγεσία της Ελλάδας θα εξαρτηθεί σε πολύ μεγάλη βαθμό από την πορεία της στο Μουντιάλ. Ήδη η διοργάνωση ξεκίνησε στραβά και προσωπικά θεωρώ, όπως έχω ξαναγράψει, ότι είναι αδύνατο να αλλάξει θεαματικά η αγωνιστική εικόνα της ομάδας στα επόμενα παιχνίδια.

Άσχετα με αυτό όμως νομίζω ότι παρά τα όσα έχει προσφέρει ο Ρεχάγκελ στην εθνική ομάδα όλα αυτά τα χρόνια και παρά την άριστη συνεργασία που έχει με την ποδοσφαιρική ομοσπονδία οι πιθανότητες που έχει να παραμείνει είναι λίγες. Πολλοί θεωρούν ότι έχει ολοκληρώσει τον κύκλο του σε αυτή αυτή την εθνική και μην ξεχνάμε ότι αποτελεί κοινό μυστικό ότι ήδη έχει βρεθεί και ο διάδοχός του: ο Φερνάντο Σάντος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: