Αναγνώστες

Τετάρτη 16 Ιουνίου 2010

O Oσκαρ Ακόστα διαιτητητής στο Ελλάδα-Νιγηρία


Δικηγόρος στο επάγγελμα και με... οικογενειακές καταβολές στη διαιτησία (πατέρας και αδελφός επίσης διαιτητές), ο Ακόστα πρωτοσφύριξε το 1992, σε έναν αγώνα των Μιλιονάριος με την Ιντεπεντιέντε Σάντα Φε. Η ανέλιξή του ήταν πάντως αρκετά γρήγορη, αφού μόλις τρία χρόνια αργότερα έγινε διεθνής, παίρνοντας το «βάπτισμα του πυρός» στην αναμέτρηση μεταξύ της Παραγουάης και της Βενεζουέλας, για το "Κόπα Αμέρικα".

Ο Ακόστα είχε παρουσία και στα Παγκόσμια Κύπελλα το 2002 και το 2006, με τις αποφάσεις του να προκαλούν πάντως αντιδράσεις σε κάποιες περιπτώσεις, χαρακτηριστικότερη των οποίων στον αγώνα Ολλανδία-Ακτή Ελεφαντοστού (2-1). Αναλυτικά, το 2002 σφύριξε στις αναμετρήσεις Νότια Κορέα-Πολωνία 2-0 (φάση ομίλων), Τουρκία-Κίνα 3-0 (φάση ομίλων) και Σενεγάλη-Τουρκία 0-1 (προημιτελική φάση). Το 2006 ορίστηκε μόνο σε ένα παιχνίδι, εκείνο μεταξύ των "οράνιε" και της Ακτής Ελεφαντοστού (φάση ομίλων). Η κακή διαιτησία του εξόργισε τους Ολλανδούς, γι αυτό και ο Ακόστα τιμωρήθηκε σιωπηρά για το υπόλοιπο της διοργάνωσης.

Στην προκριματική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Νότιας Αφρικής διηύθυνε τις ακόλουθες αναμετρήσεις, στη ζώνη της Νοτίου Αμερικής: Χιλή-Περού 2-0, Χιλή-Παραγουάη 0-3, Βραζιλία-Αργεντινή 0-0, Ουρουγουάη-Εκουαδόρ 0-0, Χιλή-Αργεντινή 1-0, Βραζιλία-Παραγουάη 2-1, Αργεντινή-Βραζιλία 1-3.

Δεν υπάρχουν σχόλια: