Αναγνώστες

Τετάρτη 16 Ιουνίου 2010

H Bραζιλία τη νίκη, η Βόρεια Κορέα το χειροκρότημα


Επειτα από ένα αναγνωριστικό πρώτο πεντάλεπτο, η Βραζιλία δοκίμασε δύο μακρινά σουτ με Ελάνο και Ρομπίνιο, τα οποία κατέληξαν μακριά από την εστία. Οι Βραζιλιάνοι γίνονταν εύκολα αποδέκτες της μπάλας, αλλά μετά το πρώτο δεκάλεπτο σταδιακά οι Κορεάτες κέρδιζαν μέτρα και αυτοπεποίθηση, δείχνοντας τακτική προσήλωση και... θράσος! Ο Γιονγκ Τάε-Σε στο 10` έκανε το πρώτο σουτ, το οποίο μπλόκαρε ο Σέζαρ. Ενα ακόμα σουτ από τον Κιόκ στο 17` δεν ανησύχησε τον Σέζαρ, ωστόσο έδειξε ότι, αν και οι Βραζιλιάνοι είχαν την κατοχή, οι Κορεάτες δεν ήταν διατεθειμένοι να κλειστούν. Η πρώτη ουσιαστικά επικίνδυνη στιγμή της Βραζιλίας δημιουργήθηκε με τον Ρομπίνιο στο 21`, ο οποίος πλάσαρε από καλή θέση, αλλά η προσπάθειά του ήταν αδύναμη και ο Ρι Μιόνγκ-Γκουκ μπλόκαρε σταθερά.

Ο Βορειοκορεάτης τερματοφύλακας έδιωξε σε κόρνερ και το καλό σουτ του Μαϊκόν στο 27`, αλλά η Κορέα... αντεπιτέθηκε ξανά, έχοντας στο 32` ένα σουτ με τον Χονγκ Γιονγκ- Γιο έπειτα από εκτέλεση κόρνερ, το οποίο όμως δεν ανησύχησε τον Σέζαρ. Ο Ρι Κβανγκ Τσον στο 35` πήρε... την μπουκιά από το στόμα του Φαμπιάνο και η Κορέα κράτησε το μηδέν μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου, με την Σελεσάο ουσιαστικά να μην έχει ούτε μία "κλασσική" ευκαιρία.

Η Βραζιλία μπήκε δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο, ενέτεινε την πίεση της και έδειξε αποφασισμένη να "καθαρίσει" το ματς. Η απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μπαστός στο 51` πέρασε λίγο άουτ, ενώ την ίδια εξέλιξη είχε και το δυνατό σουτ του Ρομπίνιο δύο λεπτά αργότερα. Στο 55` όμως ο Μαϊκόν δεν λάθεψε. Ο δεξιός μπακ της Ιντερ, σε μία από τις συχνές προωθήσεις του, πήρε την μπάλα από τον Ελάνο στα δεξιά της περιοχής και ενώ όλοι περίμεναν σέντρα, εκείνος έπιασε ένα εκπληκτικό σουτ και αιφνιδίασε τον Ρι Μιονγκ Γκουκ, ο οποίος δέχτηκε το γκολ στην κλειστή του γωνία. Το τέρμα πανηγυριστικε δεόντως και απελευθέρωσε τη Βραζιλία, η οποία συνέχισε τον επιθετικό της μονόλογο. Επειτα από μια ωραία αντεπίθεση, ο Λούις Φαμπιάνο έγινε αποδέκτης της μπάλας στην περιοχή και έπιασε έναν "κεραυνό" με το αριστερό, με την μπάλα να φεύγει άουτ. Στο 71`, από τη "μαγική" μπαλιά του Ρομπίνιο ο Ελάνο με πλασέ στην κίνηση έγραψε το 2-0, "σφραγίζοντας" ουσιαστικά τη νίκη της Σελεσάο και αμέσως έδωσε τη θέση του στον Ντάνιελ Αλβες.

Το δεύτερο γκολ ουσιαστικά εξαφάνισε και την παραμικρή αμφιβολία για τους Βραζιλιάνους, οι οποίοι κατέβασαν στροφές. Ο Ντούνγκα πέρασε στο 78` τον Νιλμάρ στη θέση του Κακά και στο 84` τον Ραμίρες στη θέση του Μέλο. Ενδεικτικό της... χαλαρότητας το γεγονός ότι η πρώτη κίτρινη κάρτα του παιχνιδιού βγήκε λίγο πριν τη λήξη στον νεοεισελθόντα Ραμίρεζ. Η Κορέα όμως δεν είχε πει την τελευταία της λέξη. Στο 86` ο Ζουάν πρόλαβε την τελευταία στιγμή τον Γιονγκ αλλά στο 90`, ο Τζι Γιουν-Ναμ μετά από έξυπνη εκτέλεση φάουλ του Γιονγκ "τρύπησε" την άμυνα της Σελεσάο και με ψύχραιμη εκτέλεση έκανε το 2-1! Στο επόμενο λεπτό το μακρινό σουτ του Γιονγκ πέρασε άουτ και η Βραζιλία δεν ανησύχησε ξανά μέχρι τη λήξη.

ΒΡΑΖΙΛΙΑ (Κάρλος Ντούνγκα): Ζούλιο Σέζαρ, Μαϊκόν, Λούσιο, Ζουάν, Μπάστος, Φελίπε Μέλο (84΄ Ραμίρες), Ζιλμπέρτο Σίλβα, Ελάνο (73΄ Ντάνι Αλβες), Κακά (78΄ Νιλμάρ), Ρομπίνιο, Λουίς Φαμπιάνο

ΒΟΡΕΙΑ ΚΟΡΕΑ (Κιμ Γιονγκ-χουν):
Ρι Μιόνγκ-γκουκ, Ρι Κβανγκ-τσον, Τσα Τζονγκ-χιοκ, Πακ Τσολ-τζιν, Ρι Τζουν-ιλ, Τζι Γιουν-ναμ, Μουν Ιν-γκουκ (80΄ Κιμ Κουμ-ιλ), Αν Γιονγκ-χακ, Πακ Ναμ-τσολ, Χονγκ Γιονγκ-τζο, Τζονγκ Ταε-σε

Δεν υπάρχουν σχόλια: